Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se s Netanjahuem shodl na potřebě vojenské součinnosti

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Ruský prezident Vladimir Putin považuje za nezbytné zlepšovat vojenskou součinnost Ruska a Izraele. Řekl to v telefonickém rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, o němž dnes podle agentury TASS informovala tisková služba Kremlu.

"Vladimir Putin při posuzování situace v Sýrii zdůraznil nutnost zdokonalení rusko-izraelské součinnosti po vojenské linii," citovala agentura z prohlášení Kremlu. V této souvislosti také byla zdůrazněna "aktuálnost nadcházejícího brzkého kontaktu expertů ministerstev obrany".

Netanjahu Putina mimo jiné informoval o nynější operaci izraelských ozbrojených sil podél hranic s Libanonem, uvádí se rovněž ve sdělení bez bližších podrobností.

Izraelská armáda v úterý oznámila, že zahájila operaci Severní štít, jejímž cílem je zničit na izraelsko-libanonské hranici tajné tunely. Ty podle tvrzení Izraele nechalo vyhloubit libanonské šíitské hnutí Hizballáh s cílem páchat útoky v Izraeli. Libanonská armáda následně informaci o tunelech označila za pouhé tvrzení bez důkazů, ale ve čtvrtek jejich existenci potvrdila mírová mise OSN v Libanonu.

Podle Kremlu se telefonický rozhovor uskutečnil na žádost izraelské strany. Putin a Netanjahu se při něm "domluvili na přípravě svého dalšího osobního setkání".

Témata:  Vladimír Putin Benjamin Netanjahu Izrael

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy