Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová při příjezdu k Merkelové uvázla v autě, lidé se jí vysmáli

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Britská premiérka Theresa Mayová, která dnes přicestovala do Berlína za německou kancléřkou Angelou Merkelovou, aby od ní získala pomoc s brexitem, při příjezdu ke své hostitelce uvázla v autě. Pomoci ven jí musel člen ochranky.

"Jak může Theresa Mayová očekávat, že vystoupí z EU, když ani nedokáže vystoupit z vlastního auta?" komentoval drobný incident zpravodajský portál Politico.eu.

Na Mayovou na červeném koberci čekala Merkelová s asistentkou, která britské premiérce měla pomoci z vozidla a ukrýt ji před deštěm pod deštníkem. Nicméně i když opakovaně brala za kliku auta, dveře zůstaly zablokované. Uvolnit se je podařilo až po zásahu člena ochranky. Pak Mayová konečně mohla vystoupit a pozdravit usmívající se kancléřku.

Legraci z Mayové si dělal šéf britských labouristů Jeremy Corbyn. Prý se na kontinent vydala pro útěchu a aby si vyslechla příjemné věci. A toho se podle něho dočká, když se jí podaří vystoupit z auta.

Britská premiérka v pondělí odložila na dnešek plánované parlamentní hlasování o dohodě o rozchodu Británie s Evropskou unií. Hlasování bylo kvůli vnitropolitickým neshodám předem odsouzeno k neúspěchu. Dnes Mayová situaci řeší se svými evropskými partnery. Byla již u nizozemského premiéra Marka Rutteho, z Berlína se pak vydá do Bruselu.

Témata:  Angela Merkelová zajímavosti EU Theresa Mayová

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy