Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Ankary havaroval vysokorychlostní vlak. Nejméně čtyři mrtví, mnoho zraněných

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Nejméně devět mrtvých a 47 zraněných si dnes vyžádala nehoda vysokorychlostního vlaku v turecké metropoli Ankaře. S odvoláním na místního guvernéra Vasipa Şahina o tom informovala agentura Anadolu. Počet obětí nemusí být konečný, záchranáři dále prohledávají trosky vlaku. Tři ze zraněných jsou ve vážném stavu.

Vysokorychlostní vlak byl na cestě z Ankary do města Konya, které leží jižně od metropole. Kolem 06:30 místního času (04:30 SEČ) podle guvernéra narazil do lokomotivy, jejíž posádka na místě kontrolovala koleje. Následně nejméně dva vagóny vykolejily a narazily do nadchodu.

#BREAKING VIDEO: Multi People Injured In High-Speed Train Crash In The Turkish Capital Of #Anakara - #Turkey #Anakara pic.twitter.com/4JKCiYtcVV

— Viviana (@Viviurway) 13. prosince 2018

Agentura DPA uvedla, že neštěstí se stalo poblíž železniční stanice Marşandiz v západní části Ankary. Podle ní se část nadchodu, do kterého souprava vrazila, zřítila na vagóny.

Na místě jsou kromě záchranářů, jimž pomáhají speciálně vycvičení psi, i vyšetřovatelé. Zatím není jasné, zda kolizi způsobila nefunkční signalizace.

Poslední větší železniční neštěstí s větším počtem obětí se stalo v Turecku v červenci, když vykolejil příměstský vlak na severozápadě země poblíž města Çorlu mezi Edirne a Istanbulem. Při nehodě zahynulo 24 lidí a na 300 dalších osob bylo zraněno, většina z nich lehce.

Témata:  nehody vlaků Turecko železnice vlaky

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy