Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Norimberku pobodal útočník několik žen, město zachvátila vlna strachu

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

V Norimberku byly v noci na dnešek pobodány tři ženy, jejich zranění jsou vážná. Informovala o tom zpravodajská televize n-tv. Německá policie zatím neví, zda spolu případy souvisejí a zda ženy napadl stejný útočník, uvedla ale, že na teroristické pozadí zatím nic neukazuje.

Útoky se odehrály v norimberské čtvrti St. Johannis. Jako první byla podle Bildu asi v 19:20 SEČ napadena 56letá žena, která se v kritickém stavu musela ihned podrobit operaci. Krátce před 23:00 SEČ útočník pobodal 26letou ženu a později ještě 34letou ženu.

Drei Frauen in Nürnberg niedergestochen https://t.co/YkaM450KEE #Nürnberg

— tagesschau (@tagesschau) 14. prosince 2018

Policie nevylučuje, že spolu případy, které se odehrály nedaleko od sebe, souvisejí. O útočníkovi, případně útočnících, se informace rozcházejí, věk svědci odhadli na 25 až 30 let. Do pátrání policie v noci nasadila vrtulník i psy.

Témata:  Německo útok policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy