Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie provedla razii v německé mešitě, imám tajně podporoval teroristy

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německá policie dnes od časného rána provádí razie v jedné z mešit v Berlíně a v dalších objektech. Jedná se o vyšetřování možného financování terorismu, informovalo podle agentury DPA státní zastupitelství.

Konkrétně jde o 45letého Ahmada A., který na veřejnosti vystupuje jako imám Abul Baraa, sdělilo generální státní zastupitelství. Je podezřelý, že jistému radikálnímu bojovníkovi v Sýrii poskytl peníze "na vybavení pro páchání teroristické trestné činnosti".

Podle DPA se zásah týká mešity Sahaba v berlínské čtvrti Wedding i dalších blíže neurčených objektů. Policie uvedla, že do akce jsou nasazeni pracovníci zemského kriminálního úřadu včetně speciálních zásahových sil.

Zatím nejsou informace o tom, že by byl někdo zadržen. Podle agentury AP je cílem operace získávání důkazů o možné trestné činnosti.

Témata:  Berlín terorismus muslimové policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy