Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Španělsku při zátazích našli tři tuny hašiše

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Španělská policie při dvou operacích zaměřených na boj proti pašerákům drog zabavila přes tři tuny hašiše a zatkla 42 lidí. Informoval o tom dnes španělský list El País. Oba zátahy se soustředily na drogové gangy, které převážejí drogy přes Gibraltarskou úžinu ze severní Afriky.

Při jedné z akcí policisté narazili na pašeráky přímo při vykládce narkotik na pláži u městečka San Roque poblíž Cádizu. Členové známého pašeráckého klanu Los Futbolistas de Manilva (Fotbalisté z Manilvy) se pokusili uprchnout v motorovém člunu, nakonec jich ale bylo zatčeno 21, u sebe měli 1750 kilogramů hašiše.

Druhá operace se týkala pašerácké trasy mezi severoafrickou enklávou Ceuta a přístavem Algeciras. Zatčeno bylo rovněž 21 lidí a policie zabavila 1,5 tuny hašiše.

Úřady žádné další podrobnosti neuvedly, nesdělily nic ani o národnosti zatčených, ani o tom, kdy se operace uskutečnily.

Témata:  Španělsko drogy policie Španělsko

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy