Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Londýně kvůli podezření z pokusu o vraždu zatkli 39 lidí

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Devětatřicet lidí zadržela dnes britská policie kvůli podezření z pokusu o vraždu. Nad ránem kdosi pobodal v londýnské čtvrti Hammersmith a Fulham muže mezi 30 a 40 lety. Když policisté přišli na večírek pro podezřelé, odmítali s nimi přítomní spolupracovat, a tak byli zatčeni všichni, informovala agentura AP.

Pobodání muže na západě Londýna předcházela hádka. Její příčina není zatím jasná. Známo ovšem je, že ho po ní na cestě z obchodu, ve kterém ke sporu došlo, pronásledovalo větší množství žen a mužů. Následně byl muž nalezen na ulici vážně zraněný. Nyní leží v kritickém stavu v nemocnici.

Skupina, která muže na ulici pronásledovala, odešla do bytu, kde se konal soukromý večírek. Když tam přišli policisté, zdráhali se s nimi přítomní spolupracovat, a proto byli zadrženi. Za mřížemi skončilo kvůli podezření z pokusu o vraždu třicet devět lidí. Policisté našli dva nože.

"Ačkoli je neobvyklé zadržet v takto rané fázi vyšetřování tolik lidí, byl tento postup přiměřený kvůli neochotě spolupracovat a kvůli nutnosti zajistit důkazní materiál v případu závažného útoku," uvádí policejní prohlášení.

Témata:  Velká Británie policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy