Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kanada chce do roku 2021 přijmout milion přistěhovalců. Podle ministra jsou migranti přínosem

Kanada, Vancouver
Kanada, Vancouver
Foto: Pixabay

Kanada chce do roku 2021 přijmout milion přistěhovalců. Ve výroční zprávě to parlamentu oznámil kanadský ministr pro imigraci Ahmed Hussen. Pokud chce Kanada, kde žije necelých 37 milionů obyvatel, svému závazku dostát, znamená to, že do země každý rok počínaje letoškem přijde 333.000 imigrantů.

"Z velké části díky nově příchozím, které jsme v průběhu naší historie přivítali, se Kanada k užitku nás všech rozvinula v silnou a živou zemi," uvedl Hussen.

"Přistěhovalci a jejich potomci jsou pro Kanadu nesmírným přínosem a budoucí úspěch závisí na tom, že budou přivítáni a dobře integrováni," dodal.

Over 300 new Canadians were sworn in today in Montreal. An immensely proud moment for people who have worked hard to be Canadian! #cdnpoli @HonAhmedHussen pic.twitter.com/441o0tjpey

— Marc Miller (@MarcMillerVM) 10. ledna 2019

Přistěhovalcem je i sám Hussen, který se do Kanady uchýlil před válkou ve své vlasti - v Somálsku, když mu bylo 16 let. Podle statistik je nyní každý pátý Kanaďan přistěhovalec, uvedla televize ABC News. Pro srovnání, v USAse podle údajů ze sčítání obyvatel narodil v zahraničí zhruba každý sedmý Američan.

Témata:  Kanada přistěhovalectví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.