Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze v Paříži má čtvrtou oběť, mnoho zraněných je v kritickém stavu

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Po sobotním výbuchu plynu v Paříži dnes pod troskami našli tělo dalšího člověka, který se stal čtvrtou obětí neštěstí. Oznámila to pařížská prokuratura. Na místě je stále asi 30 hasičů a podle velitele sboru Erika Moulina tam zůstanou dalších 48 hodin, možná celý týden. Zranilo se přes 40 lidí a stav devíti z nich je vážný.

Čtvrtá nalezená oběť je mladá žena, která se předtím pohřešovala. Plyn explodoval v budově na ulici Trévise a poškodil také okolní domy. "Byla to mimořádně silná exploze, zasažena je oblast v okolí 100 metrů. Budovu je třeba zpevnit od sklepa až nahoru. Vstup není dovolen ani do domů v sousedství a naproti. Pochybnosti se budou řešit s architekty," řekl Moulin.

Výbuch nepřežili dva hasiči a španělská turistka. Mezi zraněnými je další španělský občan.

More pictures of the chaos #Paris pic.twitter.com/S0qaukJGgF

— Pranav  (@woodinhyo) 12. ledna 2019

Mrtvým hasičům bylo 27 a 28 let a sbor hasičů uspořádal sbírku na podporu jejich blízkých. Do dnešního poledne do ní přispělo 2700 lidí a podařilo se shromáždit 80.000 eur (dva miliony korun).

Z postižených domů byly vystěhovány rodiny a lidé si mohli pouze přijít pro věci. Bylo třeba evakuovat 12 staveb a 150 lidí. Mnozí z nich odešli do hotelů.

Výbuch otřásl pekařstvím Hubert v ulici Trévise, která je v 9. pařížském obvodu nedaleko Opery. Na místě vzplanul požár a těsně před devátou hodinou se ozvala exploze.

Témata:  Paříž Francie neštěstí

Aktuálně se děje

1. května 2024 10:11

Pozemní operace izraelské armády do Rafahu nevýslovnou katastrofou, varuje OSN

Pozemní operace izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy by byla "nevýslovnou katastrofou," prohlásil šéf Úřadu OSN pro koordinaci humanitárních záležitostí (OCHA) Martin Griffiths. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy