Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba v Mnichově: Na staveništi zemřeli dva lidé

Mnichovská policie - ilustrační foto
Mnichovská policie - ilustrační foto
Foto: Facebook

Mnichovem dnes otřásly výstřely. Pravděpodobně se však nejednalo o teroristický útok, ale spor pouze mezi dvěma muži.

Střelec dorazil na staveniště v Mnichově, zavraždil jednoho muže, jehož totožnost je neznámá stejně jako totožnost útočníka, a pak stejnou zbraní spáchal sám sebevraždu.

Tiskový mluvčí bavorské policie Sven Mueller informoval veřejnost, že se nejednalo o teroristický čin. Není tak důvod k dalším obavám. Nikdo další v okolí místa činu nebyl během střelby zraněn.

Policie uzavřela v okolí náměstí Mariahilfplatz v bavorské metropoli a vyšetřuje okolnosti střelby. V městské části byla omezena i doprava. Případ má teď v rukou oddělení vražd tamější policie.

Policie prohlásila, že k činu aktuálně neplánuje žádnou tiskovou konferenci. Zároveň byla v lokalitě ukončena uzavírka silnic a obnovena doprava.

Témata:  střelba vražda Německo Mnichov policie Německo

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy