Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spor o humanitární pomoc: První kamion z Brazílie projel do Venezuely, oznámil Guaidó

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

První kamion s humanitární pomocí z Brazílie dnes projel do Venezuely. Na twitteru to oznámil šéf opozice Juan Guaidó. Ten organizuje odjezd další části humanitární pomoci z Kolumbie. U hranic s touto zemí se shromáždily davy lidí, kteří přesvědčují armádu, aby navzdory rozkazům prezidenta Nicoláse Madura nechala pomoc projet.

Nákladní auta s pomocí, která čekají v Kolumbii u hraničního města Cúcuta, budou vyložena na kolumbijské straně mostu Simóna Bolívara a pomoc bude dál přepravena lidským řetězem do Venezuely, oznámil podle agentury Reuters kolumbijský migrační úřad.

¡Atención Venezuela! Anunciamos oficialmente que YA ENTRÓ el primer cargamento de ayuda humanitaria por nuestra frontera con Brasil. ¡Esto es un gran logro, Venezuela! ¡Seguimos! #23FAvalanchaHumanitaria

— Juan Guaidó (@jguaido) 23. února 2019

První část konvoje z Cúcuty už podle Guaidóa vyrazila směrem k hranici. Španělský list El País s odvoláním na svého reportéra na místě informoval, že se z venezuelské strany hranice ozývá střelba. Armáda tam rovněž nasadila slzný plyn proti lidem, kteří se snažili dostat přes most do Kolumbie.

Témata:  Venezuela Brazílie humanitární pomoc Juan Guaidó Nicolas Maduro

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy