Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malý chlapec dal mámě před spaním pusu, ráno už se nevzbudil

Děti
Děti
Foto: Pixabay

Od tragédie, která se odehrála v britském městě Leeds, uplynul rok. Dodnes se z ní ale obyvatelé města nevzpamatovali. Vše přitom začalo zcela nevinně, ve chvíli, kdy pětiletý Alex Clark dal mámě pusu na dobrou noc.

11. února 2018 se v jednom z domů v Leeds odehrála tragédie, která dodnes dohání rodiče k slzám. Vše začalo zhruba před devátou hodinou večerní.

"Byli jsme dole s manželem a hráli jsme společenskou hru. Alex mě krátce po osmé políbil na dobrou noc a šel nahoru do patra za svými sourozenci," vzpomíná pro britská média matka Emma.

Rodiče si mysleli, že si jde chlapec lehnout, ten to ale neměl v úmyslu. Rozhodl se totiž, že celý dům zapálí.

Po chvíli za rodiči přiběhl osmiletý William a jeho o dva roky starší sestra Jessica. Oba křičeli, že Alex založil požár, když zapalovačem zapálil knihy.

Rodičům i dvěma starším dětem se podařilo zachránit, Alex ale v plamenech uhořel. Oheň mu způsobil komplikované popáleniny a také se nadýchal nebezpečných zplodin.

Co přesně se honilo chlapci hlavou a proč požár zapálil se zřejmě nikdy zjistit nepodaří. Plameny byly ale tak silné, že se je nedařilo uhasit rodičům ani sousedům a zasahovat museli až hasiči.

Témata:  děti Velká Británie požáry

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy