Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další tragédie na vodě: Na Rýnu se převrátil člun. Zahynuli tři lidé včetně malé dívky (†6)

Řeka, ilustrační fotografie
Řeka, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Tři lidé dnes utonuli nedaleko Štrasburku, když se na řece Rýnu převrátil nafukovací člun. Dvě oběti pluly přímo ve člunu, třetím mrtvým je svědek neštěstí, který se jim snažil pomoci, informoval s odvoláním na místní prefekturu list Derniéres Nouvelles d'Alsace (DNA). Po jedné dívce, která také seděla ve člunu, záchranáři z francouzského i německého břehu Rýna stále pátrají.

"Tři lidé zahynuli, z toho jeden svědek, který se pokoušel zachránit posádku plavidla," uvedla v prohlášení k neštěstí prefektura departementu Bas-Rhin. Jednou z obětí je podle ní šestiletá dívka. Po další dívce se stále pátrá.

Obě dívky měly podle francouzských úřadů německé občanství. Dva dospělí, kteří se s nimi v člunu plavili, byli Rumuni. Také tři lidé, kteří stáli na břehu a ve snaze pomoci se vrhli do řeky, mají státní občanství Rumunska. Jeden z nich rovněž utonul.

Všech sedm lidí se znalo. Na výlet přijeli z okolí města Offenburg, které leží nedaleko Rýna na německé straně hranice, uvedl list DNA.

Jednoho dospělého z člunu se podařilo zachránit a zdravotníci jej převezli do nemocnice ve francouzském městečku Sélestat, asi 40 kilometrů jihozápadně od Štrasburku. Je ve vážném stavu, není ale v ohrožení života.

Podle DNA se člun převrátil krátce před polednem poblíž obce Gerstheim. Rýn v této oblasti tvoří hranici mezi Francií a Německem, a po pohřešované dívce ze člunu začali proto pátrat záchranáři z obou zemí.

Témata:  lodní nehody Německo Francie řeky

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy