Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britská policie zakročila proti Hells Angels: Mezi obviněnými motorkáři je i Čech

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Při výročním srazu motorkářského klubu Hells Angels v Británii bylo zadrženo 34 lidí pro podezření z držení drog a útočných zbraní. Mezi obviněnými je i jeden Čech, uvedla dnes stanice BBC.

Akce se koná v hrabstvích Sussex a Surrey jižně od Londýna u příležitosti 50. výročí založení britské odnože tohoto původně kalifornského klubu motorkářů a rockerů. Korunovat ji bude hromadná jízda tisíců motorkářů do pobřežního města Brighton.

Sent our outriders ahead to warn Dover we’re coming #HellsAngels pic.twitter.com/BXvsES7J1l

— MGS_S2 France Trip (@mgs_francetrip) 31. května 2019

"Účastníkům srazu Hells Angels, z nichž mnoho pochází ze zahraničí, jsme dali velice jasně na srozuměnou, že nebudeme tolerovat kriminální a protispolečenské chování," řekl zástupce policie v Surrey Nev Kemp.

Obviněno bylo 12 lidí, z toho jeden Čech. Podle policie jich sedm v pátek stanulo před soudem, který jim uložil podmínečný trest vězení. Zbylou pětici soudní líčení teprve čeká.

Témata:  Velká Británie motorkáři EuroZprávy.cz policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy