Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čistka v KLDR? Státní média zveřejnila záběry diplomata, který měl být popraven

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Severokorejská státní média dnes odvysílala záběry hlavního vyjednavače v jaderných rozhovorech se Spojenými státy Kim Hjok-čchola, o němž jihokorejský tisk minulý týden psal, že byl po neúspěšném únorovém summitu v Hanoji popraven.

Na záznamu je tento vysoký severokorejský činitel na koncertě vedle vůdce KLDR Kim Čong-una, uvedla agentura AP.

Na záběrech je podle AP vidět Kim Hjok-čchol, jak sedí vedle tleskajícího Kim Čong-una a dalších funkcionářů a přihlíží hudebnímu vystoupení manželek armádních důstojníků.

Jihokorejský list Čoson ilbo v pátek napsal, že Severní Korea při čistce v diplomatických kruzích Kim Hjok-čchola popravila. Odvolal se na nejmenovaný zdroj obeznámený s událostmi. Světové agentury už tehdy psaly, že zprávu je třeba brát s opatrností.

Vyjednávání o denuklearizaci Korejského poloostrova jsou po únorovém jednání Trumpa s Kimem na mrtvém bodě, protože KLDR požaduje ukončení sankcí, ale Washington má za to, že Pchjongjang na to neprokázal dostatečnou míru odzbrojení.

Témata:  Severní Korea

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy