Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hrozivé záběry ze Švédska: Exploze otřásla činžákem, mnoho zraněných. Šlo o terorismus?

Švédsko
Švédsko
Foto: Pixabay

Nejméně 25 lehce zraněných si vyžádala mohutná exploze, která dnes otřásla pětipatrovým obytným domem v centru jihošvédského města Linköping. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní zdroje. Příčina výbuchu zatím není známá.

Podle fotografií, které publikoval švédský list Aftonbladet, exploze vyrazila okna domu, poškodila balkony a také okolní budovy. Policie oblast kolem místa výbuchu uzavřela. Evakuována byla nedaleká školka, rozsáhlejší evakuace ale úřady neplánují.

#URGENTE Fuerte explosión en un edificio de apartamentos de la localidad sueca de #Linköping, suroeste de Estocolmo. Ambulancias, bomberos y policía en la zona. Una persona herida hospitalizada. Se desconocen las causas pero se teme que sea una manipulación ilegal de explosivos. pic.twitter.com/1Y1uKFcxd7

— JM Noticias (@JMNoticias) 7. června 2019

Policie oznámila, že zahájila vyšetřování pro podezření z trestného činu, podezření na terorismus ale nemá. "Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tento incident nějak souvisel s terorismem," uvedla policejní mluvčí Aasa Willsundová.

Na místo výbuchu, který nastal krátce po 9:00 SELČ, dorazili pyrotechnici. "Domníváme se, že výbuch nastal venku. Asi 25 lidí utrpělo lehká zranění - nemáme žádné vážně zraněné ani mrtvé," dodala.

Témata:  výbuch Švédsko EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy