Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Děti si v německém kempu procházely peklem, v kauze zneužívání je další podezřelý

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Německá policie vyšetřuje v souvislosti s mnohonásobným a dlouholetým sexuálním zneužíváním dětí v kempu v západoněmeckém městečku Lügde dalšího možného pachatele. Policie kemp znovu prohledala, informovala dnes agentura DPA.

Dosud byli ze zneužívání obžalováni tři muži, kterým je v současnosti 34, 49 a 56 let. Během vyšetřování se ukázalo, že zneužívání se týkalo více než 40 obětí, z toho 34 nezletilých.

Už čtvrtým podezřelým je 57letý muž z městečka Steinheim v Severním Porýní-Vestfálsku. Do hledáčku vyšetřovatelů se dostal po výslechu jedné z nezletilých obětí, uvedly dnes policie a státní zastupitelství. Na základě svědecké výpovědi proti němu bylo zahájeno řízení kvůli těžkému sexuálnímu zneužití.

Nový podezřelý je zatím na svobodě. "Nebyl předběžně zadržen, ani nebylo požádáno o zatykač na něj," uvedla dnes policie v Bielefeldu.

Vyšetřovatelé ve středu podle DPA prohledali parcelu muže v kempu v Lügde a dnes v hledání důkazního materiálu pokračovali. Podle informací DPA vyšetřovatelé v bílých ochranných kombinézách na parcele s dřevěným obydlím dnes pořizovali fotografie a v bednách si odnesli předměty. Novináři do kempu neměli přístup.

U zemského soudu v Detmoldu dnes mezitím pokračuje proces v kauze. Na programu jsou výpovědi dalších obětí a příbuzných. Na začátku procesu minulý týden se obžalovaní k činům přiznali.

Před soudem stojí dva hlavní obžalovaní. Šestapadesátiletý Andreas V. z Lügde se podle obžaloby v létě 1998 a v období 2008 až 2018 v místním kempu dopustil tří stovek trestných činů. V tomto období se dopustil sexuálního násilí na 23 dívkách, některé z nich prý zneužil brutálně. Vyšetřovatelé u něho našli téměř 900 fotografií a videí, na nichž byly zaznamenány jeho činy.

Druhý obžalovaný, 34letý Mario S. ze Steinheimu, je podezřelý, že od roku 1999 do letoška v kempu v Lügde i u sebe doma ve 160 případech zneužil osm dívek a devět chlapců. Policie u něho našla 4800 souborů obsahujících pornografické materiály, v nichž se objevují děti a mladiství. Část dětí se stala oběťmi Andrease V. i Maria S.

Proces proti třetímu obžalovanému, 49letému muži z města Stade, byl od hlavního procesu oddělen. Jde o muže, který se údajně podílel na několika přenosech prostřednictvím webové kamery a částečně prý Andrease V. a Maria S. k jejich činům naváděl.

Podle německých médií jde o kauzu, která zřejmě v německé kriminální historii nemá obdoby.

Témata:  pohlavní zneužívání dětí Německo pedofílie policie Německo

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy