Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hromadné znásilnění turistky na Kypru? Policie podezřívá 19 mladých Izraelců

Ilustrační fotgrafie
Ilustrační fotgrafie
Foto: Pixmac

Kyperská policie dnes zdržela 12 Izraelců, kteří jsou podezřelí z hromadného znásilnění 19leté britské turistky. Informovala o tom kyperská státní agentura CNA. Mladíci mají stanout ve čtvrtek před soudem, který rozhodne, zda zůstanou ve vazbě. Jejich zadržení potvrdilo izraelské ministerstvo zahraničí.

Mladá žena se na policii obrátila dnes ráno. Tvrdí, že skupina izraelských turistů ji hromadně znásilnila v úterý večer v hotelu ve městě Agia Napa na severovýchodě ostrova.

Některým ze zadržených je teprve 16 či 17 let. Podle policie je vyšetřování na začátku a není jasné, kolika ze zadržených se tvrzení mladé Britky týká. Její výpověď ověřují lékaři.

Agia Napa je letovisko populární mezi mladými turisty. Láká je tam vedle čistých pláží také pulzující noční život.

Témata:  znásilnění Kypr Izrael

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy