Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rammstein se postavili homofobii, chtěli vyprovokovat Rusko

Rammstein
Rammstein
Foto: Instagram

Dva členové německé heavymetalové kapely Rammstein se v pondělí během moskevského koncertu políbili přímo na pódiu. Svým činem chtěli dát najevo odpor vůči homofobii v Rusku, které je nechvalně známé svým odmítavým přístupem k LGBT komunitě. Dnes o tom informoval deník The Independent.

Kytaristy Paul Landers a Richard Kruspe zachytily kamery, jak se k sobě za zvuku písně Ausländer (Cizinec) pomalu přibližují, až si nakonec dají krátký polibek. Na svém instagramovém profilu následně skupina zveřejnila fotografii tohoto okamžiku, k níž připojila komentář v ruštině: "Rusko, milujeme tě!"

Zákony proti "homosexuální propagandě" schválilo Rusko v roce 2013. Podle listu pomohly vytvořit nevlídnou atmosféru vůči členům LGBT komunity (homosexuálové, bisexuálové a transexuálové), kteří jsou čím dál častěji napadáni a v Čečensku se proti homosexuálům dokonce odehrály pogromy.

Dne 21. července byla v Petrohradě nalezena mrtvá přední aktivistka za práva LGBT. Z ohledání vyplynulo, že žena utrpěla osm bodných a řezných ran do zad a obličeje, než ji pachatel uškrtil. Ještě před činem si stěžovala na policii, že dostává vyhrůžky smrtí.

Polibek na moskevském stadionu v Lužnikách se odehrál jen několik dní poté, co při koncertu v Polsku členové skupiny mávali duhovou vlajkou na nafukovacím člunu "plujícím" po rukou diváků. Pár dní předtím se v polském Bialystoku střetli příznivci krajní pravice s LGBT aktivisty.

Témata:  Rammstein homosexuálové Rusko

Aktuálně se děje

1. května 2024 14:50

Rusko oznámilo, že zaútočilo na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy