Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté v Dagestánu zaútočili na ruské vojáky, zemřelo deset lidí

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Při přestřelce mezi ruskou speciální jednotkou a islamisty v Dagestánu zemřelo deset lidí, mezi mrtvými jsou čtyři ruští vojáci a šest radikálů.

Podle Interfaxu dnes ozbrojenci zaútočili v lese na příslušníky ruské speciální jednotky. Útok si kromě mrtvých vyžádal mezi Rusy také šest zraněných, kteří byli převezeni do nemocnice. Policejní mluvčí odmítla poskytnout další informace s tím, že "protiteroristická operace" ještě neskončila.

Islamističtí povstalci v Dagestánu na úpatí severního Kavkazu roky útočí na ruské ozbrojené síly. Kritici Kremlu tvrdí, že islámský extremismus tam pomáhá udržovat bída a korupce. V únoru zabil sebevražedný atentátník dva policisty při útoku, k němuž se přihlásil Islámský stát.

Loňské násilnosti si v Dagestánu vyžádaly 120 lidských životů. V poslední době je ale intenzita teroristických útoků v této oblasti podstatně nižší. Podle ruských médií je důvodem hlavně to, že velká část kavkazských ozbrojenců se přemístila na Blízký východ, kde se připojili k IS.

Témata:  Dagestán Islámský stát Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy