Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár v Kalifornii se blíží k Los Angeles, plameny zničily už dva tisíce hektarů

Los Angeles
Los Angeles
Foto: The Washington Note

Los Angeles - Lesní požáry dál trápí Kalifornii a nebezpečně se blíží k Los Angeles. V jeho okolí plameny zničily už 2000 hektarů půdy.

Zhruba 5000 hasičů má pod kontrolou zatím jen z 15 procent požáru. Přestože se týmy teprve snaží ovládnout dvě ohnivé fronty, které proměnily v popel křovinaté porosty na svazích severovýchodně od Los Angeles, evakuovaní obyvatelé předměstí se již mohli vrátit do svých domovů.

Zdroj: YouTube

Podle mluvčího místní lesní správy Nathana Judyho plameny spálily všechnu dostupnou vegetaci a hasičské posádky vytvořily nárazníkové zóny mezi obytnými a rizikovými oblastmi. Požáry nezpůsobily žádné škody na soukromém majetku.

Ve středu se začali vracet obyvatelé 534 domů v obci Duarte. Původně bylo evakuováno osazenstvo z celkového počtu 858 domů. U San Diega se podařilo dostat pod kontrolu jen 20 procent požárů, které sežehly na 2700 hektarů porostu. Další požáry trápí také obyvatele Arizony a Nového Mexika, kde se oheň začal šířit již minulý týden.

Témata:  požáry v USA Los Angeles

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 9:18

Pro Rusko by bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez Číny, tvrdí Blinken

Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by pro Rusko bylo obtížnější pokračovat v invazi na Ukrajinu bez podpory Číny. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy