Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie se bojí pouličních válek. Vlna demonstrací neustupuje +VIDEO

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Paříž - Ve Francii se dnes konají další demonstrace proti novému zákoníku práce. Napětí je patrné především v Paříži, kde se minulý protest zvrhl v násilnosti.

Napětí provází protestní akci v Paříži, kterou úřady nejprve zakázaly a nakonec ji po vyjednávání s odboráři na vymezeném místě povolily. Opět se očekává účast desítek tisíc lidí, informují tamní média.

V Paříži dohlíží na protestní pochod 2000 policistů. Pokud mají podezření, že někdo z demonstrantů s sebou přináší nebezpečné předměty, podrobí jej kontrole.

Akce se koná ve vymezeném prostoru v okolí náměstí Bastily. Trasa dlouhá téměř dva kilometry vede kolem říčního kanálu a v místě je pouze minimum obchodů, kterým by výlohu ničili nedisciplinovaní účastnici protestu jako při minulé demonstraci v Paříži.

Zdroj: YouTube

Reformu pracovního práva již schválilo Národní shromáždění a nyní ji projednává Senát. Odboráři tvrdí, že reforma nepřijatelně zvýhodňuje zaměstnavatele na úkor zaměstnanců a oslabuje postavení pracujících.

Témata:  demonstrace v Paříži Francie policie Francie

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy