Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

EU nám musí poskytnou bezcelní přístup, volá britská strana UKIP

Evropská Unie
Evropská Unie
Foto: European Union

Londýn – Jednou z hlavních otázek, které se týkají dalšího osudu vztahů mezi EU a Velkou Británií, je možná dohoda ohledně přístupu Británie k evropskému jednotnému trhu. Ohledně toho se vyjádřil Neil Hamilton, jeden ze členů komise britské strany UKIP.

Strana UKIP, celým názvem Strana nezávislosti Spojeného království, konečně dosáhla svého hlavního cíle – vystoupení země z EU. Neil Hamilton, jeden ze členů komise strany, dnes ráno BBC Radio 4 sdělil, že je v zájmu Evropské unie, aby po vystoupení Británie z EU zemi umožnila bezcelní přístup na jednotný evropský trh.

„Chceme bezcelní přístup na jednotný trh a v zájmu Evropské unie bude nám jej udělit," uvedl Hamilton s tím, že důvodem je fakt, že „s nimi máme obrovský obchodní deficit".

Následně dodal ,že „Britové politickou unii nikdy nechtěli". „Prostě tu není žádný způsob, jak bychom mohli nadále akceptovat autoritu Evropské komise a Evropského parlamentu."

Témata:  Brexit EU UKIP

Aktuálně se děje

17. května 2024 12:15

Ruské síly postoupily v jedné části Charkovské oblasti o deset kilometrů

Ruské síly postoupily v jedné části Charkovské oblasti o deset kilometrů, ale situaci na bojišti se ukrajinské armádě podařilo stabilizovat. Uvedl to v pátek ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro ukrajinská média, píše Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy