reklama

Ve Velké Británii žijí statisíce zahraničních pracovníků často pocházejících ze zemí Evropské unie. Právě ti se začínají obávat o to, co bude dál. Po odchodu země z unie pro ně začnou platit stejná a velmi přísná pravidla jako pro pracovníky nečlenských zemí EU.

Právě těmto lidem teď poslal vzkaz nový muslimský starosta Londýna Sadiq Khan. „Chci vyslat jasný signál pro všechny Evropany žijící v Londýně - jste tady velmi vítaní. Jako město jsme vděční za obrovský přínos, který představujete, a to se v důsledku tohoto referenda nezmění," uvedl na sociálních sítích labouristický politik.

„Dnes v Londýně žije téměř milion evropských občanů, kteří přinášejí obrovské výhody našemu městu - tvrdě pracují, platí daně, pracují v našich veřejných službách a přispívají k našemu občanskému a kulturnímu životu," zastal se migrantů starosta.

A zprávu poslal také všem Briům, ať už pro brexit hlasovali nebo ne. „Všichni teď máme zodpovědnost snažit se vyléčit rozpory, které se objevily v průběhu kampaně - a soustředit se na to, co nás spojuje, spíše než na to, co nás rozděluje," vyzval občany Khan.