Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

USA sužují nejhorší záplavy za posledních 100 let, zabily už 23 lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: ČTK/Profimedia

Virginie - Na 23 už stoupl počet obětí, které si vyžádaly ničivé záplavy a sesuvy půdy v americkém státě Západní Virginie. Několik lidí je stále nezvěstných, číslo tak zřejmě ještě vzroste, informovala stanice CNN.

Západní Virginii zasáhly nejhorší povodně a sesuvy půdy za posledních 100 let. Guvernér Earl Ray Tomblin vyhlásil v pátek stav ohrožení a potvrdil, že jde o jedny z nejničivějších záplav, které stát pamatuje.

Deštivé počasí sužuje oblast hornatého státu, ležícího v Apalačském regionu, už od čtvrtka, kdy napadlo přibližně 25 milimetrů srážek. Přívalové deště vyvolaly mohutné povodně, které komplikují život tisícům lidí.

V jednom z nákupních center uvízly v pátek stovky lidí poté, co voda odplavila nedaleký most. Desítky dalších osob z různých částí státu museli záchranáři evakuovat. Značné škody utrpěla také místní infrastruktura - zničené jsou silnice, mosty i železniční tratě.

Většinu výstrah před povodněmi už během noci na sobotu meteorologové zrušili, i tak si ale záplavy vyžádaly nejméně 23 obětí. Po několika dalších lidech bylo vyhlášeno pátrání. V oblasti okračují záchranné a odklízecí práce, při kterých úřadům pomáhá i Národní garda.

Témata:  USA povodně v USA povodně

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy