reklama

Rakouské koupaliště dočasně zakázalo vstup všem uprchlíkům poté, co byla údajně napadena třináctiletá dívka. Tu měl násilník sledovat od dámské šatny a tam ji sexuálně obtěžovat.

Policie už potvrdila, že vyšetřuje útok, ke kterému mělo dojít v bazénu v městečku Mistelbach, asi 100 kilometrů severně od Vídně. Podle deníku Heute dívka a svědci policii řekli, že muž měl tmavou pleť a byl cizinec.

Po incidentu došlo k mimořádnému zasedání tamní rady, úřady se rozhodly vyvěsit u bazénu psanou anglicky ceduli. Stojí na ní „dnes zákaz vstupu uprchlíkům".

„Přijmout toto rozhodnutí nebylo lehké a hodně jsme o něm diskutovali, ale beru zodpovědnost na sebe," uvedl místní starosta Alfred Pohl, který uvedl, že je z incidentu „v šoku".

Pohl také potvrdil, že město najalo nejméně dva strážné, kteří mají hlídat okolí. „Zákaz vstupu žadatelů o azyl do bazénu je dočasný, dokud nebude zajištěna bezpečnost," dodal.

Zpráva přichází poté, co rakouský soud udělil šestiletý trest za znásilnění bazénu. K incidentu došlo ve Vídni na konci minulého roku. Žadatel o azyl z Iráku znásilnil desetiletého chlapce na záchodě v tamním plaveckém bazénu.

Dvacetiletý Amir A., který je ženatý a sám má dítě, řekl policii, že v době útoku na školáka pociťoval „sexuální nouzi". K činu se v dubnu před soudem přiznal.