Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrská opozice bojující s IS o Manbidž postoupila do centra

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Alianci kurdských a arabských sil se podařilo postoupit do centra města Manbidž na severu Sýrie. O město už přes tři týdny bojuje s radikály z Islámského státu (IS).

Uvedla to Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která rovněž později oznámila, že při ruském a vládním leteckém útoku na vesnici drženou islamisty na východě země zahynuly tři desítky civilistů.

Podle SOHR zasáhly údery mešitu v jedné vesnici v provincii Dajr az-Zaur. Celkem údajně zahynulo 46 lidí, z toho nejméně 31 civilistů, mezi nimi i děti. Další oběti ještě nebyly identifikovány.

Na severu Sýrie se podle agentury AFP ozbrojené síly věrné prezidentovi Bašáru Asadovi snaží s pomocí ruských bojových letounů přetnout důležitou trasu, kterou jsou zásobováni protivládní povstalci ve městě Halab.

Syrská organizace pro lidská práva uvedla, že od 31. května, kdy byla zahájena ofenziva na Manbidž, padlo 89 příslušníků Demokratických sil Sýrie. Na druhé straně IS přišel o 463 svých bojovníků.

Témata:  Sýrie Islámský stát Syrská krize

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy