Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin je lepší než Obama, prohlásil šéf UKIP. Co se dělo před referendem?

Vladimir Putin, ruský prezident
Vladimir Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Londýn – Nigel Farage, předseda Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP), se vyjádřil ke kampani, která probíhala na podporu odchod u Velké Británie z Evropské unie, i k současné ekonomické situaci země. Informoval o tom bruselský deník Politico.

Farage kritizoval amerického prezidenta Baracka Obamu za to, že se před britským referendem postavil na stranu setrvání země v Evropské unii.

„Vladimír Putin se během kampaně k tomuto referendu choval více jako státník než prezident Obama. Obama přijel do Británie a podle mě se zachoval hanebně, když nám řekl, že bychom se dostali na konec fronty," uvedl Farage během rozhovoru s televizní stanicí Fox News.

„Vladimír Putin během celé kampaně zachoval mlčenlivost," dodal. Reagoval tak na vyjádření prezidenta Obamy, které pronesl během své návštěvy Velké Británie v dubnu letošního roku.

Obama Brity varoval, že by rozhodnutí opustit EU posunulo Británii „na konec fronty" na obchodní dohody. Server podotýká, že ačkoliv toto Obamovo vyjádření vyvolalo ve Velké Británii silně negativní ohlasy, Bílý dům toto tvrzení po oznámení výsledků referenda opět potvrdil.

Farage během rozhovoru zuřil, že se „globální zřízení" snažilo do hlasování zasahovat. „Toto referendum v konečném důsledku nebylo rozhodnuto na základě ekonomických argumentů. Bylo rozhodnuto základním argumentem svrchovanosti: měli bychom v naší zemi tvořit vlastní zákony? Chceme naší zemi vládnout. Chceme tvořit vlastní zákony," uvedl.

Farage také odmítl tvrzení, že referendum během posledních několika dní způsobilo zmatek na světových finančních trzích. Dle jeho názoru jde o zbytečnou hysterii a nesmysl. Za situaci na trzích jsou podle něj zodpovědné nedostatečně výkonné společnosti a příliš nadsazené odhady.

Témata:  Nigel Farage UKIP Brexit Vladimír Putin

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy