reklama

Nový Donald Trump?

Podle serveru se objevují známky toho, že se Donald Trump rozhodl ustoupit přání většiny republikánů a zmírnit svou rétoriku tak, aby byla přijatelnější pro středové voliče. Ačkoliv tak zatím přímo neučinil, jeho kroky v posledních dnech tomu nasvědčují.

Trumpovi se sice podařilo z boje vyřadit své republikánské rivaly, pokud ale skutečně získá republikánskou nominaci, jeho dalším cílem bude přesvědčení širší veřejnosti, že právě on je pro ně tím správným kandidátem. Jeho kontroverzní výroky navíc jsou trnem v oku mnoha republikánským politikům.

Podle serveru ale nyní jeho kampaň pracuje na dokončení kroku, který by zmírnil jeho postoj vůči muslimům. Původně Trump navrhoval kompletní zákaz vstupu muslimů do země, místo toho by ale nyní navrhoval pouze zákaz vstupu imigrantům, kteří pochází ze zemí se známými vazbami na terorismus.

Změna plánů

Server také připomíná, že Trump zmírnil svou rétoriku i ohledně neoficiálních imigrantů, Původně požadoval, aby byli deportováni všichni nedokumentovaní imigranti, kteří v současnosti ve Spojených státech žijí.

„Nenazval bych to hromadnou deportací," uvedl v sobotu Turmp a dodal: „Zbavíme se hodně špatných lidí, kteří tu jsou, to vám můžu potvrdit." Trump také zdůraznil, že by jeho imigrační politika měla „srdce".

Podle serveru tak Turmp reaguje na události posledních několika týdnů, které byly pro něj i jeho kampaň velmi tvrdé. Objevily se například pochybnosti ohledně jeho zacházení s ženami a menšinami a jeho temperamentu.

„Velkou otázkou tak zůstává, zda je tento mírnější tón jen výkyvem, který bude brzy nahrazen povědomými tvrdými výroky – nebo zda jde o dlouhodobější strategii, která by mu mohla pomoci porazit Hillary Clintonovou," podotýká server.

Co na to sám Trump?

O vykreslení Donalda Trumpa v pozitivnějším světle se snaží i členové jeho kampaně. Steven Mnuchin, který má na starosti jeho finance, například uvedl: „Je tu o terorismus, ne o náboženství."

Trumpova mluvčí Hope Hicksová následně serveru potvrdila, že by se zákaz pro muslimy měl vztahovat pouze na muslimy z „teroristických států".

Server také podotýká, že se zmírňování kampaně odehrává v návaznosti na propuštění šéfa Trumpovy kampaně Corey Lewandowskiho, který prosazoval heslo: „Nechme Turmpa být Trumpem".

„Ale jestli se Trump mění, sám se drží vlastního scénáře a dále zdůrazňuje, že se měnit nebude," podotýká deník a cituje Trumpa, který včera NBC News sdělil: „Dělám, co dělám. Je mi to jedno. Dělám to po svém."