Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach v paláci slovenského prezidenta. Neznámý muž vnikl dovnitř a bez povšimnutí tam strávil 20 minut

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Bratislava - Ve slovenském prezidentském paláci bylo dnes v noci rušno. Neznámý pachatel pronikl dovnitř a narušil bezpečnostní opatření. Na místo museli být přivoláni policejní pyrotechnici.

"Dnes v noci kolem 01.00 neznámý muž přeskočil skleněný plot ze zadní strany Prezidentského paláce a dostal se na zadní nádvoří. Následně vstoupil do budovy nezajištěným zaměstnaneckým vchodem, vyšel po schodech na nejvyšší patro, kde strávil přibližně 20 minut," informovala prezidentská kancelář.

Podle jejich informací na tomto patře spustil bezpečnostní systém, který byl vyhodnocen jako falešný poplach a byl vypnut. Toutéž trasou následně muž opět sešel na zadní nádvoří a dostal se k bočnímu vstupu do Prezidentského paláce z banskobystrické ulice, který si z vnitřní strany otevřel a odešel. Tvář neznámého muže prýt zachytily bezpečnostní kamery.

"Ochranu Prezidentského paláce 24 hodin denně a osobní přítomností zajišťuje Úřad pro ochranu ústavních činitelů, který spadá pod Ministerstvo vnitra SR," uvedl úřad s tím, že v ranních hodinách prostory paláce prohlédli pyrotechnici a momentálně probíhá zajišťování dalších stop.

Podle informací kanceláře neznámý muž v paláci nic nepoškodil ani neodcizil. Prezident Andrej Kiska obdržel informaci o tomto incidentu až k ránu.

Témata:  Slovensko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy