reklama

Jeden migrant, jehož žádost o azyl byla odmítnuta, byl podle serveru The Local zatčen. Zásahu policie předcházela rvačka asi 20 osob. K incidentu došlo v časných ranního hodinách v úterý, policie na do střediska Forus Akuttinnkvartering vyslala tři hlídkové vozy.

„Důvodem ke rvačce byl pravděpodobně fakt, že někdo narušoval noční klid," uvedl pro místní média policejní mluvčí Tor Helge Hallstavik.

Potyčku se nejprve pokoušeli uklidnit stráže působící ve středisku, protože to ale bylo nad jejich síly, přivolali strážníky. Když dorazili, byla nálada v centru stále ještě velmi napjatá, boje však mezitím ustaly.

„Muž, který byl v boji nejaktivnější, byl zatčen. Bude obviněn ze způsobení veřejného pohoršení a imigrační úředníci určí, jestli bude také deportován," dodal Hallstavik.

Lars Petter Einarsson, zaměstnanec společnosti, která provozuje azylové centrum, médiím řekl, že zatčenému muži byla v pondělí zamítnuta jeho žádost o azyl. Einarsson dodal, že aktivně se do boje zapojilo asi jen 5 lidí.

Už v lednu bylo ve stejném středisku po masové rvačce zatčeno deset lidí. Po tomto incidentu byla část žadatelů o azyl přesunuta do jiných center po celé zemi. Stejný azylové středisko byl také místem, kde zřejmě došlo k sexuálnímu útoku. Obětí měl být tříletý chlapec.