Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku se dočasně zavedou kontroly na hranicích

Polský parlament
Polský parlament
Foto: pis.org.pl

Praha – Sousední Polsko na měsíc dočasně obnoví kontrolu svých hranic. Kontroly se budou provádět od 4. července do 2. srpna na hranicích s Českem, Německem, Litvou a Slovenskem a také v přístavech a na letištích, informovala polská média s odvoláním na sdělení úřadů.

Polsko začátkem července na měsíc dočasně obnoví kontrolu na vnitřních hranicích schengenského prostoru volného pohybu, včetně hranic s Českou republikou.

Mluvčí polské pohraniční stráže Joanna Rokicka podle televize TVN24 uvedla, že v cestování do Polska „se obecně nic nezmění". „Nepředpokládáme žádné potíže, kontroly budou prováděny namátkově u vybraných osob, a to včetně letišť a přístavů," řekla.

„Podle informací Polské republiky bude toto opatření účinné v období od 4. července do 2. srpna. Cestující v tomto období budou moci překračovat vnitřní hranice Polské republiky pouze na určených místech," informovalo české ministerstvo zahraničí.

Opatření souvisí s vrcholnou schůzkou Severoatlantické aliance, se Světovými dny mládeže a návštěvou papeže. Summit NATO bude 8. a 9. července ve Varšavě a Světové dny mládeže od 25. do 31. července v Krakově. Papež František bude pobývat mezi účastníky dnů mládeže od 28. do 31. července.

Témata:  Polsko hranice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy