Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavrov bude ve středu v Paříži, kromě brexitu bude jednat i o Ukrajině

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov
Foto: mid.ru

Moskva – Dění v Evropské unii po rozhodnutí britských voličů opustit Evropskou unii bude ve středu v Paříži šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov. Kromě brexitu bude se svým francouzským protějšekem jednat o dění na Ukajině nebo Náhodním Karabachu.

Podle dnešního sdělení mluvčí jeho úřadu Mariji Zacharovové bude Lavrov jednat s francouzským ministrem zahraničí Jeanem-Markem Ayraultem.

Řeč by měla přijít třeba na konflikt v Náhorním Karabachu, arménské enklávě v Ázerbájdžánu obsazené Arménií. Rusko a Francie jsou členy takzvané Minské skupiny, která o řešení karabašské krize už mnoho let bezúspěšně jedná. Dalšími tématy francouzsko-ruských konzultací mají být podle Zacharovové Ukrajina a Sýrie.

Ruský politik přijede do Francie v době, kdy v sousední Belgii budou šéfové států a vlád EU debatovat o budoucnosti evropské integrace. Právě nejnovější dění v EU tak zřejmě bude klíčovým tématem. „Ministři budou jednat o vztazích mezi Ruskem a EU a v této souvislosti nepochybně proberou i následky britského referenda," řekla novinářům Lavrovova mluvčí.

Témata:  Sergej Lavrov EU Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy