reklama

Strach, vyhrožování i nemístné návrhy

Jak server vysvětluje, kanadská střední škola Fredericton High School v Novém Brunšviku se potýká s problémy, do kterých ji přivedla její snaha začlenit do výuky i dospělé uprchlíky. Z e-mailové korespondence mezi zástupci školy vyplývá, že zde dospělí syrští uprchlíci šikanují a ohrožují studenty i učitele a dělají návrhy mladým studentkám.

Vše začalo tipem na sociální síti Facebook, kde jeden z rodičů upozorňoval na až 22leté uprchlíky s plnovousem, kteří chodí do školy a „obtěžují tamější 14-15leté studentky v ročníku, ale vše je ignorováno".

Rodič dále varoval, že „začali na dívkách o ročník níže, u kterých měli úspěch. Je to opravdu hnusné, kanadští chlapci jsou velmi frustrováni, ale bojí se něco říct (vědí, jak nebezpečná je nálepka ‚jsi rasista', která by jim zůstala po zbytek jejich života)."

Problémy s uprchlíky

Toho si povšimla také zpravodajská organizace TheRebel, která se případem začala zabývat.

Požádala proto školu, aby jí zveřejnila informace ohledně možných problémů, které by škola mohla mít s integrací syrských imigrantů. Obratem organizace obdržela více než 2 700 dokumentů.

Jeden z e-mailů například odhaluje, že 19-20 letí syrští migranti jednali agresivně vůči učitelům, „zejména pokud jde o dívky a ve třídě a šikanování ostatních ve třídě".

Další e-mail ukázal, že studentům vadilo, že uprchlíci před jejich spolužačkami používali sexuálně explicitní výrazy. Jeden učitel také vyjádřil obavy nad tím, že uprchlíci opakovaně šikanovali svého židovského spolužáka.

Objevit by se mohly další znepokojivé informace

Jako problematický také učitelé označili fakt, že jeden z uprchlíků za své zájmy označil reaktivní granáty (RPG).

O tom, že problémy zde existují dlouhodobě, svědčí mimo jiné také fakt, že jeden z e-mailů varoval učitele i ředitele, že by teroristické útoky v Bruselu, které se odehrály na konci března, mohly mít efekt na „studenty určité kultury".

Vzhledem k tomu, jak velký je počet e-mailů a dokumentů, které zpravodajská organizace obdržela, hodlá i v nadcházejících dnech zveřejňovat další zprávy a informace o problémech, které se na škole objevily.

Server dodává, že Nový Brunšvik je oblastí, kde v poslední době docházelo k agresivnímu přijímání tisíců migrantů.