reklama

Lauria upozorňuje na výrok německého ministra zahraničí Franka-Waltera Steinmeiera, který překvapivě vyzval NATO k ukončení provokací Ruska. „To, co bychom dělat neměli, je další zhoršování situace skrze chrastění zbraněmi a válkychtivost. Ten, kdo věří, že symbolická přehlídka tanků na východní hranici aliance přinese bezpečí, se mýlí," uvedl Steinmeier.

Německý ministr také vyzval k dialogu s Moskvou. Jak Lauria dále upozorňuje, o tom, že Rusko žádnou invazi nechystá, promluvil také generál Petr Pavel, předseda vojenského výboru NATO.

„Vytvoření vojenské bariéry proti rozsáhlé ruské agresi není cílem NATO, protože taková agrese není na programu a nenaznačují to ani žádné zpravodajské odhady," uvedl Pavel.

„Cože? Co se stalo s ruskou ‚agresí' a ruskou ‚hrozbou'? Jaký je potom smysl v tom, že je každý den do hlav obyvatelů Západu vtloukán strach z Ruska? Je to všechno lež?" zuří Lauria.

„Dvě pozoruhodná zaznamenaná přiznání těchto dvou mužů – Steinmeiera, ministra zahraničí nejmocnější země Evropy, a aktivního generála NATO, který stojí v čele vojenského výboru, odhalují, že to, co představitelé Západu každý den opakují, je opravdu lež, lež, která je možná uznávána v soukromí, ale která nebyla nikdy předtím uznána na veřejnosti," dodává.