Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po útoku v Istanbulu zemřeli i cizinci. Jeden ze svědků popsal útok

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Při včerejším teroristickém útoku na letišti v Istanbulu zemřelo 36 lidí, většina z nich jsou Turci. Podle českého ministerstva zahraničí zatím nejsou informace o tom, že by mezi oběťmi či zraněnými byli Češi.

Mezi 36 oběťmi je jedna Ukrajinka a jeden Íránec. Zatím bylo identifikováno 27 těl. Mezi téměř 150 zraněnými je nejméně sedm občanů Saúdské Arábie. Podle saúdskoarabských médií jsou všichni mimo ohrožení života. Mezi zraněnými je také pět Íránců, z nichž jeden bojuje o život. Mezi zraněnými je také jeden ruský občan a jeden Ukrajinec.

Tři sebevražedníci útočníci se odpálili v úterý kolem 21:00 SELČ v blízkosti vchodu na Atatürkovo letiště v Istanbulu. Před explozemi se střílelo. Podle videa, které koluje na sociálních sítích, se zřejmě jeden z atentátníků odpálil až poté, co byl postřelen policistou a spadl na zem.

Střelbu před výbuchy potvrdil agentuře Reuters i jeden ze svědků. "Přišli jsme k mezinárodním odletům a viděli jsme muže, jak kolem sebe střílí. Střílel na každého, kdo byl před ním. Byl celý v černém a obličej neměl zakrytý," popsal vteřiny před explozí jihoafrický turista Paul Roos (77), který se vracel se ženou do Kapského města. Dodal, že poté následovaly krátce za sebou dvě exploze, až pak přestal muž v černém střílet.

V době atentátu byl na letišti podle agentury AFP též kolumbijský gymnasta Jossimar Calvo, který se ještě před svou účastí na olympiádě v Rio de Janeiru chystal letět do jihoturecké Adany na světový pohár.

Témata:  teroristické útoky v Turecku Turecko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy