Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi obětmi útoku v Istanbulu byl lékař, jehož syn se přidal k IS

Turecko, ilustrační foto
Turecko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Istanbul/Tunis - Mezi oběťmi teroristického útoku na istanbulském Atatürkově letišti je také tuniský lékař. Do Turecka přiletěl, aby se setkal se synem, který se přidal k organizaci Islámský stát

Chtěl se ho pokusit přesvědčit, aby se vrátil domů. S odvoláním na tuniská média o tom dnes informovala agentura Reuters. Podle tureckých úřadů patřili tři sebevražední atentátníci z letiště právě k IS, který ovládá části Sýrie a Iráku.

Smrt pediatra tuniské vojenské nemocnice generála Fathího Bajúda při atentátu potvrdilo už i tuniské ministerstvo obrany.

Bajúdův syn se podle tuniských médií k islamistům přidal spolu se svou přítelkyní před několika měsíci poté, co oba přerušili v Tunisku studium medicíny. Podle zdroje agentury Reuters z tuniského ministerstva obrany mladého Bajúda zadržely nedávno turečtí vojáci na jihu země u hranic se Sýrií.

Témata:  teroristické útoky v Turecku Turecko Islámský stát

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy