reklama

Policie ze všech sil pátrá po jedenáctiletém sexuálním útočníkovi, který napadl v čekací hale nádraží ženu. Policejní mluvčí Rebecca Swiftová uvedla, že oběť čekala se svým přítelem v hale stanice, když byla oslovena chlapcem.

„Chlapec se jí nevhodně dotýkal, pak se začal smát a ze stanice utekl," uvedla mluvčí. Za chvíli se však vrátil a začal si hrát s bariérami označujícími frontu na jízdenky. Personál stanice ho žádal, aby odešel, a on odpověděl tím, že na ně začal plivat.

Policie také podle serveru The Express uvedla, že se oběť obtěžování cítí „ponížena a šokována" kvůli tomu, co se jí stalo. „Po incidentu byl odebrán vzorek slin a úředníci se nyní snaží identifikovat chlapce," dodala Swiftová.

„Bereme všechny zprávy tohoto druhu velmi vážně a vedeme kampaň, jejímž cílem je boj proti nežádoucímu sexuálnímu chování na železnici. Podporujeme veřejnost, aby podobné činy nahlásila. Ukazuje se, že je kampaň velmi úspěšná, podporujeme oběti a pachatele těchto trestných činů stavíme před soud," dodala.

Mladý násilník byl podle popisu bílý chlapec s tmavými vlasy ve věku asi 11 let.