Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedete na dovolenou do Itálie? Pozor na uzavření dálnice A22, pyrotechnici budou odstraňovat dvě bomby

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Pokud vyrážíte na dovolenou do Itálie, připravte se na zdržení při průjezdu Brennerských průsmykem. Dálnice A22 bude v neděli na italské straně uzavřena, dopoledne tam pyrotechnici likvidují dvě letecké bomby z války.

Policie uzavře dálnici mezi Sterzingem a Brixenem v neděli v 07:00 SELČ a řidiče na ni nepustí dřív než v 10:30. Ve stejnou dobu bude uzavřena i silnice nižší třídy, která vede podél dálnice, a nepojedou ani vlaky z Innsbrucku přes Brennerský průsmyk do Bolzana.

První letecká puma poblíž dálnice byla nalezena koncem května při stavbě vodovodu, před týdnem nalezli dělníci v její blízkosti druhou nálož.

Uzavírka brennerské dálnice může ještě víc zkomplikovat cestu do Itálie o prvním prázdninovém víkendu. Už před jejím vyhlášením varoval rakouský autoklub ÖAMTC před tvorbou kolon na rakouské dálnici A13 z Innsbrucku do Brennerského průsmyku i na italské dálnici A22 z průsmyku dál na jih.

Témata:  Itálie dálnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy