Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruská letadlová loď se blíží k Sýrii. Definitivní konec pro Islámský stát?

Ruská flotila
Ruská flotila
Foto: kremlin.ru

Damašek/Moskva - Do úderů ruských sil proti povstalcům v Sýrii se zapojí i letouny z jediné aktivní ruské letadlové lodi Admirál Kuzněcov, která kotví ve Středozemním moři. Bojová operace má probíhat od letošního října do ledna roku 2017.

Informovala o tom dnes agentura TASS s odvoláním na "vojenský diplomatický zdroj" v Moskvě. Generální štáb ruských ozbrojených sil už vypracoval plán zapojení strojů z Admirála Kuzněcova do náletů na teroristické skupiny v Sýrii. "(Plán) má za cíl poskytnout posádkám praxi při plnění bojových startů z paluby letadlové lodi k útokům proti pozemním cílům," uvedl nejmenovaný ruský činitel.

Zdroj: YouTube

V náletech budou přitom pokračovat i ruské bojové letouny ze základny Hmímím v Sýrii.

Citovaný zdroj upřesnil, že letadlová loď připluje kvůli blíž k syrským břehům, aby stroje měly dostatek paliva na splnění bojových úkolů a poté i na návrat. Dodal, že na palubě Admirála Kuzněcova bude po dobu této operace 15 bojových letounů SU-33 a MiG-29K/KUB a více než deset vrtulníků Ka-52K, Ka-27 a Ka-31.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Sýrie Ruská armáda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy