Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Festival skončil tragédií: Zemřela mladá dívka (†16)

Vlajka Slovenska
Vlajka Slovenska
Foto: Pixabay

Martovice - Festival v Martovcích na jihu Slovenska poznamenala tragédie. V noci náhle zemřela jedna z účastnic. Šestnáctiletou dívku bez známek života objevili kamarádi. Příčiny smrti vyšetřují policisté. Pořadatelé rozhodli o okamžitém ukončení festivalu.

Letní univerzita v Martovcích na jihu Slovenska měl být v plném proudu. Pořadatelé pro mládež připravili přednášky i doprovodný zábavný program.

Místo toho vlaje nad areálem černá vlajka, všude jsou jen prázdné lavičky a účastníci se smutně rozjíždějí domů, píše web tvnoviny.sk.

Pro dívku bez známek života přivolali ihned lékařskou pomoc. Záchranáři ale o její život bojovali marně. Příčiny dívčiny smrti jsou zatím nejasné. Podle prohlášení, které zveřejnili pořadatelé festivalu mohlo jít o komplikace způsobené nespecifikovanou chorobou, uvádí tvnoviny.sk.

Organizátoři nechtěli o neštěstí mluvit. Hlavní pořadatel si vypnul telefon. Z piety festival předčasně ukončil.

Témata:  festivaly úmrtí Slovensko

Aktuálně se děje

17. května 2024 19:50

Třináct zemí vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh

Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy