Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mniši chtěli šířit soucit pomocí humrů. Restauratéři trpí

Kanada
Kanada
Foto: Pixabay

Ottawa - S kuriózním problémem se potýkají restauratéři v Kanadě. Místní skupina buddhistických mnichů se totiž rozhodla zpět do moře vypustit necelých tři sta kilogramů humrů, kteří měli původně skončit na talíři. Informoval o tom server Huffington Post.

Buddhističtí mniši ze Společnosti institutu velkého buddhistického osvícení v kanadské provincii Ostrov prince Edwarda vypustili zpět do moře 600 liber humrů, tedy necelých 300 kilogramů. Mniši je skoupili z podniků po celé zemi.

Než je vypustili zpět do moře, mniši humry požehnali vodou a pronesli za ně své modlitby. „Doufáme, že jim najdeme místo, kde na ně nebudou čekat žádné klece,“ uvedl jeden z mnichů. Hodnota těchto humrů by přitom mohla podle serveru dosahovat až 120 tisíc korun.

Jeden z nich pak serveru vysvětlil, že cílem bylo šířit soucit, nikoliv přesvědčovat lidi, aby se stali vegetariány nebo vegany, jak by se mohlo zdát.

„Celým smyslem bylo kultivovat tento soucit vůči druhým. Nemusí to být humři, mohou to být červi, mouchy, jakákoliv zvířata. Jezděte pomaleji, abyste na silnicích nepřejeli drobná zvířata,“ vysvětlil. Jak server podotýká, stejný kousek před pěti lety provedli také buddhističtí mniši z amerického státu Massachusetts.

Témata:  Kanada kuriozity Buddhismus

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.