Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecko obvinilo 36 lidí za útok na pochod v Ankaře

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Turecko vneslo obvinění proti 36 lidem, které viní z odpovědnosti za loňský útok na mírový pochod v Ankaře, při kterém zemřelo 103 lidí.

Pro část obviněných požaduje prokurátor doživotí, nejmírnějším trestem má být 15 let vězení, uvedla dnes turecká tisková agentura Anadolu. K říjnovému atentátu se nikdo nepřihlásil, turecké úřady však přiřkly vinu místním extremistům hlásícím se k organizaci Islámský stát (IS).

Sebevražední atentátníci zaútočili poblíž ankarského vlakového nádraží v centru města na pochod kurdských levicových aktivistů. Ti žádali mírové řešení letitého konfliktu mezi Turky a Kurdy.

Policie od té doby zadržela celkem 36 lidí, kteří předstoupí před soud. Obžalováni jsou ze zabití 103 lidí, pokusu o zabití stovek dalších, příslušnosti k teroristické organizaci či pokusu zaútočit na turecký stát.

Témata:  Turecko teroristické útoky v Turecku Islámský stát

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy