Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mezi mrtvými nebo zraněnými po útoku v Nice, by neměli být Češi

Ministerstvo zahraničních věcí
Ministerstvo zahraničních věcí
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Při brutálním útoku v Nice zemřely desítky lidí. Francouz tuniského původu vjel nákladním autem do davu, který v tu chvíli sledoval ohňostroj k výročí Dne pádu Bastily. Podle poslední bilance zemřelo 84 lidí, obětí ale může být ještě vice, někteří zranění jsou v kritickém stavu. Prozatím nejsou informace, že by mezi mrtvými a zraněnými byli Češi.

Podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaely Lagronové zatím nejsou informace, že by mezi mrtvými či zraněnými byli čeští občané. Uvedla to pro server EuroZprávy.cz.

Češi, jejichž příbuzní ve Francii nebo přímo v Nice žijí, se úřadu sice ozývali, že někoho pohřešují, dotyčný se ale zatím vždy nakonec našel. „Ozývají se, ale mezitím se situace vyjasní. Takže nemáme v tuto chvíli informace, že by někdo příbuzné postrádal," uvedla mluvčí pro EuroZprávy.cz.

A co mají dělat ti, kteří v oblasti rodinu či známé mají a nemohou se s nimi spojit? „Jedna varianta je volat na linku ministerstva zahraničních věcí, která je k dispozici 24 hodin denně. Kontakty jsou k nalezení na našich stránkách. A nebo volat přímo na zastupitelský úřad v Paříži, který si také dělá statistiku informací. Protože tam i během noci pár Čechů volalo, že někoho postrádají, ale pak se ti lidí ozvali, že jsou v pořádku," dodala Lagronová.

Témata:  Ministerstvo zahraničních věcí České republiky teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy