Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie stahuje z kin nový film. "Předpověděl" útok v Nice

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzská kina stáhla po útoku z Nice z programu nový thriller s názvem Bastille Day (Den dobytí Bastily), v němž se snaží bývalý agent CIA v podání herce Idrise Elby zabránit teroristickému útoku v Paříži.

Kina o to požádala sama produkční a distribuční společnost StudioCanal, která za filmem stojí. Snímek měl přitom ve Francii premiéru jen den před čtvrtečním krveprolitím, během nějž přišlo na Riviéře o život 84 lidí.

Společnost StudioCanal hned v pátek, tedy den po útocích, přestala svůj film s ohledem na oběti útoku inzerovat a o víkendu požádala provozovatele kin, aby jej přestali promítat úplně, napsal odborný server Variety.

Data premiéry se přitom posouvala už dříve - kvůli loňským listopadovým útokům v Paříži distributor už hotový snímek pozdržel a do kin šel až v dubnu v Británii.

Témata:  Francie teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy