reklama

Záznam natočený mobilním telefonem začíná sprostými urážkami, jimiž autor videa častuje střelce s batohem na zádech, který postává na střeše nákupního centra Olympia.

Na ty střelec reaguje slovy, že přesně kvůli takovým lidem byl sedm let obětí šikany. "A teď jsem si musel koupit pistoli, abych vás mohl zastřelit," pokřikuje směrem ke kameramanovi z balkónu osmnáctiletý střelec s íránskými kořeny.

Na to autor videa reaguje slovy, ať jde střelec do p*dele a že jediné, co zasluhuje, je, aby mu někdo uříznul hlavu. "Zasraný cizinec," pokračuje muž z balkónu.

Na tuto urážku střelec reaguje slovy, že je Němec, že se v zemi narodil a vyrostl. Na další příval nadávek z balkónu pak reaguje slovy "Zavři hubu!"

Pak se natáčející na balkóně schová, vzápětí jsou slyšet výstřely. Policie zatím pravost videa nepotvrdila, ale záběry doplněné o překlad se internetem šíří jako lavina.

Střelec má v Mnichově na svědomí devět nevinných životů, další dvě desítky lidí skončily v péči záchranářů. Útočník také zahynul, jeho tělo policisté objevili asi kilometr od místa činu. Nejspíš se zastřelil sám.