Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Apple představil nový iPhone, cena vás příjemně překvapí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Apple

Cupertino - Americká technologická společnost Apple dnes představila novou verzi svého chytrého telefonu iPhone.

Přístroj je menší a levnější než předchozí modely, nese název iPhone SE a má úhlopříčku čtyři palce (10,2 centimetru). V České republice má být nový telefon dostupný začátkem dubna a jeho cena bude začínat na 12.990 Kč, uvedla dnes firma.

Ve Spojených státech bude možné iPhone SE pořídit již od 399 dolarů (zhruba 9600 Kč). V loňském roce uvedl Apple na trh telefony iPhone 6S a 6S Plus. Cena levnějšího modelu iPhone 6S s úhlopříčkou 4,7 palce začíná v USA na 649 dolarech.

Nový iPhone SE je poháněn stejným procesorem jako iPhone 6S a je vybaven stejným fotoaparátem s rozlišením 12 megapixelů. Umožňuje rovněž využívat platební službu Apple Pay. Podle Applu je iPhone SE nejvýkonnějším čtyřpalcovým telefonem na světě.

Témata:  Apple iPhone

Aktuálně se děje

16. května 2024 19:58

Policie propustila muže z incidentu u pražského baru

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy