Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Do prodeje míří zahradnický robot, všechnu práci odvede za vás

FarmBot se stane nedílným pomocníkem každého zahrádkáře
FarmBot se stane nedílným pomocníkem každého zahrádkáře
Foto: farmbot.io

San Luis - Roboti zřejmě brzy ovládnou naše zahrádky. Lídrem této malé revoluce je FarmBot, který z trysky vytlačuje buď semena rostlin nebo vodu na jejich zalévání. Všechnu práci udělá za vás.

Přemýšlíte nad zahradničením a nemáte žádné zkušenosti? Nevadí! FarmBot se o všechno postará sám. Rostliny zasadí, pravidelně je zalévá a když narazí na plevel, odstraní ho. Vše je plně automatizováno. Jeho majitel pouze vybere plodiny a ve webové aplikaci určí, kam je má stroj zasadit.

Automaticky zvládne zasadit různé rostliny do předem definovaných míst v zemi, které se zvolí pomocí mobilní aplikace. Ta se automaticky přizpůsobí nárokům zeleniny na dostatečný životní prostor. Stroj má zabudovaný senzor vlhkosti, díky kterému zalévá přesně ohraničená místa jen v případě nutnosti.

FarmBot má také zabudovanou kameru, na které vidíte, jak vše roste, což je výhodou pro zahrádkáře, kteří stroj budou mít například na chatě. Pomocí aplikace také můžete odhánět dotěrné ptáky, pouze sklidit plody musíte dojít osobně.

Zakladatel projektu Rory Aronson údajně cílí především na zahrádkáře, kteří vždy toužili mít vlastní zahrádku, ale pak se o ni nedokázali dobře starat. Teď jim s pěstováním především zeleniny má pomoci právě FarmBot.

Témata:  zahrádkářství Roboti zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy