Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Twitter bojuje s terorismem. Zablokoval stovky tisíc účtů, které propagovaly terorismus

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

San Francisco – Radikálním způsobem se rozhodla internetová komunikační síť Twitter bojovat proti těm, kteří používají své účty k propagaci a podpoře terorismu.

Twitter od letošního února zablokoval na 235.000 uživatelských účtů, které podle něj porušují interní pravidla zapovídající podporu terorismu. Od poloviny loňského roku tak firma celkem zablokovala už 360.000 účtů.

„Svět byl svědkem další vlny hrozivých smrtících útoků, které se odehrávají po celé planetě. Tyto činy důrazně odsuzujeme a jsme dál odhodláni bránit propagaci násilí a terorismu prostřednictvím naší služby," uvedl Twitter v oficiálním prohlášení.

Twitter už začátkem roku oznámil, že posílila své týmy, které na sociální síti posuzují zprávy o teroristických aktivitách. Podle ní se díky tomu od loňska počet denně zablokovaných účtů zvýšil o 80 procent.

Témata:  X (dříve Twitter) terorismus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy