Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda Kodiaq je tu. Prodej odstartuje příští rok + VIDEO

S délkou 4,70 m, až sedmi místy k sezení a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, je Škoda Kodiaq prvním velkým SUV české automobilky Fotogalerie +62
S délkou 4,70 m, až sedmi místy k sezení a největším zavazadlovým prostorem ve své třídě, je Škoda Kodiaq prvním velkým SUV české automobilky
Foto: Škoda Auto

Berlín - V Berlíně dnes došlo k oficiálnímu odhalení nové Škoda Kodiaq. Ta začne z výrobní linky ve východočeských Kvasinách sjíždět během října, k prvním zákazníkům se pak nové SUV dostane v únoru příštího roku.

Zhruba podobný plán bude mít Kodiaq i v Číně, což je největší trh této značky. ČTK to dnes řekli zástupci Škody během světové premiéry vozu, která se konala v Berlíně.

Výstavní premiéru pro veřejnost bude mít Kodiaq na přelomu září a října na pařížském autosalonu, kde Škoda oznámí cenu a následně spustí možnost objednávek. Cena by se měla pohybovat zhruba na úrovni modelu Superb, začínat by tedy podle odborníků mohla zhruba na 650.000 Kč.

Dnešní premiéru pojala Škoda ve velkém stylu. Do Berlína pozvala na 600 novinářů z 31 zemí a desítky hostů. Akci si nenechal ujít například ani zpěvák Karel Gott, který nechyběl již při uvedení vlajkové lodi Superb. Na akci byl i moderátor Leoš Mareš nebo herečka Vica Kerekes. Fotografie vozu již během dne unikly na internet.

"S naším prvním velkým SUV dobýváme pro značku nový segment a s ním i nové trhy a skupiny zákazníků jak ze soukromé, tak i firemní klientely. Kodiaq zahájí širokou ofenzivu nových modelů SUV značky Škoda," uvedl předseda představenstva Škody Bernhard Maier. Škoda již také potvrdila výrobu velkého SUV v karosářském provedení kupé pro Čínu, i produkci crossoveru o velikosti Fabie.

Kodiaq, za kterým stojí čtyři roky vývoje, znamená pro Škodu vstup do segmentu velkých SUV, tedy sportovně-užitkových vozů, kde vidí automobilka prodejní budoucnost. Kodiaq nabídne při délce 4,7 metru a šířce 1,9 metru zavazadlový prostor se základním objemem 720 litrů, v případě rozložené třetí řady sedaček, které se u Škody objeví poprvé, to bude 270 litrů. Jeho hmotnost začíná na 1452 kilogramech. Vedle velkého prostoru má k užitné hodnotě přispět i maximální hmotnost přívěsu, která je 2,5 tuny.

Témata:  Škoda auto Škoda Kodiaq

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy